dijous, 29 de maig del 2014

¿Serà veritat que...

¿Serà veritat que rere aquestes gotes de pluja s’hi amaga la fragilitat del temps? A vegades la fredor es filtra enmig dels gest i de les paraules, fent-ho tot tan distant, fins al punt de sentir-se arrossegat cap als oblidats dies de calidesa. Postals dels records col·lecciono, dedicant hores del present a mirar enrere. Les parets humides desfiguren l’horitzó solitari. Ni els objectes ni els mots aconsegueixen omplir el buit dels carrers: falta la vida, guardada al fons d’un calaix, com una fotografia que cau a l’oblit.
El son es trenca per falta de foscor a la nit. De tant en tant plovisqueja, i això ajuda a apaivagar les pors. Potser rere les gotes de la pluja hi ha silencis que no volem sentir, potser el pas del temps ens fa basarda. Perquè mesurant les hores o no, necessitem resoldre’ns: aprendre i perseverar per embolcallar la vida de dolçor. Ens pot semblar incomprensible la lentitud, i prescindible. Però no es poden traçar nous camins sense conèixer la dificultat. I correm el risc de fer-nos malbé, sense aprofundir en el significat dels nostres esguards.
Potser algun dia la pluja hauria de cobrir-nos la pell fent-nos oblidar, durant innombrables instant, quan de temps necessitem per ser un batec, perquè el sol ens faci madurar, per conèixer la solitud, per impregnar-nos de les vides dels altres. Per viure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada